Вход на сайт

Эл. почта:
Пароль:

Регистрация на сайте

Фамилия: Область:
Имя: Населенный пункт:
    Отчество: Номер телефона:
    Эл. почта: Компания:
      Пароль: Должность:
      Повторите пароль: Год начала работы:
      Фото:
      С правилами размещения объектов согласен

      Забыли пароль?

      Укажите эл. почту — мы вышлем Вам новый пароль для входа
      Эл. почта:

      Проблема на сайте

      Закрыть
      Ваш email:
      (необязательно)
      Расскажите нам, что случилось

      Звернення АСНУ до Президента України

      14 декабря 2010, 0:00 просмотров: 8067
      29.11.2010 ТЕРМІНОВО!

      Звернення до Президента України
      В.Ф. Януковича
      делегатів XVI З`їзду Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України щодо прийняття Податкового кодексу України.

      Шановний Вікторе Федоровичу!

      На даний час, ринок нерухомості, як і діяльність його операторів, знаходяться в кризово – депресивному стані, тому ніяким чином не можна допустити погіршення ділового клімату на ринку нерухомості.
      Прийняття Податкового кодексу України, нажаль, для суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги на ринку нерухомості, не створило ніяких новацій, а навпаки, операторам ринку нерухомості пропонується повернутися до умов праці, що існували до 1999 року.
      За статистикою Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, на даний час в Україні послуги при операціях з нерухомістю надаються 11 238 суб’єктами підприємницької діяльності, з яких 3 492 – є фізичні особи - підприємці та 7 746 – юридичні особи, 98 % яких працюють за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності.
      Тому, такі зміні щодо діяльності операторів ринку нерухомості, призведуть до фактичного знищення фізичних осіб – підприємців (ФОП), як представників суб’єктів малого підприємництва, погіршення умов діяльності юридичних осіб, а також до подорожчання послуг при операціях на ринку нерухомості.
      Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України (АФНУ), виконуючи свої статутні завдання по здійсненню представницьких та захисних функції щодо законних інтересів своїх членів в державних органах влади, весь час приймала активну участь у заходах, спрямованих на обговорення всіх публічних варіантів проектів Податкового кодексу України, та постійно подавала свої пропозиції щодо питань, пов’язаних з діяльністю операторів ринку нерухомості та ринку нерухомості в цілому.
      АФНУ вжила всі необхідні заходи щодо захисту інтересів не тільки своїх членів, але й усіх суб`єктів господарювання, що працюють на ринку нерухомості України.
      Просимо врахувати позицію АФНУ щодо Податкового кодексу України, а саме:
      1. Виключити ФОП, які надають послуги при операціях з нерухомістю (в тому числі посередницькі, консультативні, юридичні, рекламні, тощо), з переліку тих, на діяльність яких не поширюється спрощена система оподаткування, чим надати можливість підприємцям, які надають послуги при операціях з нерухомістю, обрати та здійснювати свою діяльність за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності.
      2. Виключити юридичних осіб, які надають послуги при операціях з нерухомістю з переліку суб’єктів господарювання, на яких не поширюється 5-річні “податкові канікули” на період з 1 січня 2011 року до 1 січня 2016 року з 0 % ставкою податку на прибуток підприємств.
      3. Включити юридичних осіб до переліку суб’єктів малого підприємництва – платників податку за спрощеною системою оподаткування, чим надати можливість юридичним особам, які надають послуги при операціях з нерухомістю, працювати за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності.
      Оскільки не всі пропозиції фахівців з нерухомого майна (рієлторів) України враховані в прийнятому Верховною Радою України Податковому кодексі, підтримуючи малий і середній бізнес, ми - делегати XVI З’їзду АФНУ, звертаємось до вас, шановний пане Президенте України, з проханням повернути Податковий кодекс у Верховну Раду для перегляду і доопрацювання як такий, що створює несприятливі умови для функціонування ринку нерухомості , як складової частини економіки України.

      З повагою,
      делегати XVI З’їзду АФНУ

      м. Київ
      27.11.2010р.

      Комментарии